Mercedes GLE Forum banner

Pomóż mi dowiedzieć się, jak sparować brelok z moim profilem

13K views 6 replies 4 participants last post by  Boikers  
#1 ·
Wciąż uczę się tajników GLE350.

Chciałbym dowiedzieć się, jak zaprogramować piloty, aby pasowały do profilu zapisanego w pojeździe. Na Volvo było to dość łatwe do zrobienia i rozgryzienia, ale jeszcze tego nie rozgryzłem.

Idealnie byłoby, gdybym mógł odblokować pojazd za pomocą pilota i aby ustawienia fotela/lusterek pasowały do mojego zapisanego profilu, wraz z ustawieniami temperatury i radia.

Zakładam, że jest to możliwe, ale jeszcze tego nie rozgryzłem.

Wszelka pomoc jest bardzo mile widziana.

JoeFixes

#2 ·
Czy pobrałeś i skonfigurowałeś aplikację Mercedes ME?
W ten sposób konfigurujesz swój profil i przechowujesz wszystkie swoje ustawienia.

Jeśli pojazd jest nowy od dealera, to powinni już to dla Ciebie zrobić.
Jeśli kupiłeś używany pojazd, musisz udać się do dealera i poprosić o połączenie profilu aplikacji z numerem VIN pojazdu.

#7 ·
Mam używanego GLE 350 z 2024 roku, który kupiłem. Zabrałem go do dealera i dodałem numer VIN do mojego profilu w aplikacji Mercedes-Benz (aplikacja dla nowszych pojazdów). Chcę zrobić to samo, co @JoeFixes, czyli sparować piloty ze mną i moją żoną, aby lusterka i fotele automatycznie się regulowały. Mam 1,90 m wzrostu, a ona 1,60 m. Powiedziano mi, że nie jest to możliwe w tym pojeździe, ponieważ nie ma on opcji klucza cyfrowego. Bez tego nie można sparować pilota z profilem. Nie jest to również opcja, którą można kupić lub dodać do pojazdu. Zatem jedynym sposobem na ustawienie foteli i lusterek jest jeden z trzech sposobów. 1) Otwórz aplikację, wybierz odblokowanie samochodu, wprowadź swój kod PIN. Wiele kroków, i miejmy nadzieję, że masz wolne ręce, aby móc skorzystać z telefonu. Opcja 2. otwórz samochód, naciśnij przycisk pamięci fotela i poczekaj, aż się wyreguluje, a następnie wejdź do samochodu, wybierz swój identyfikator profilu i wprowadź kod PIN. Opcja 3. Otwórz samochód, jeśli możesz do niego wsiąść, czego nie mogę zrobić, jeśli moja żona prowadziła, ale jeśli możesz usiąść na fotelu i wybrać swój profil i wprowadzić kod PIN. To jest dla mnie tak absurdalne, ponieważ wszystkie inne samochody, które posiadałem przez ostatnie 20 lat, miały to dostępne, gdzie wystarczyło odblokować pilotem lub dotknąć klamki i wszystko się działo. Oddałbym to, gdybym mógł odzyskać pieniądze, takie rozczarowanie.