Idle speed - Page 2 - Mercedes GLE Forum
Reply
 
Thread Tools
post #11 of 11 (permalink) Old 07-27-2020, 07:20 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
If someone found a resolution to the idle speed issue please post.


I have the same issue with my 06 s430. When the dash thermometer reads outside temp of 90 F, and the AC is on my idle rises to about 800rpm. When the temps were at 90 or higher, I sprayed some cool water directly on the temp sensor and watched the temp and the reading on my dash drop.ped to the 70's F. The idle speed dropped to normal. 500rpm - 550rpm. I replaced the ambient temp sensor (only $18 cost) but the issue wasn't resolved.
06s430 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes GLE Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome