Transmission whine - Mercedes GLE Forum
 
Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 08-21-2018, 04:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
(Thread Starter)
Transmission whine

Just purchased a CPO '16 MB GLE 350 with 21k mi. One of my observations is a whine noticed best from the back seat. Seems to be a transmission-related noise as the noise changes with gearshifts and not road speed. Is this a normal 'feature' of the GLE 350 as my service department suggests or is it a known problem or is my problem unique? Suggestions?
Crow is offline  
post #2 of 5 (permalink) Old 08-24-2018, 10:53 AM
Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 37
Of course the dealer said that's normal. What a typical, misdirect response. Unfortunately if you aren't getting any error codes or lights, it's going to be hard to diagnose. A simple tranny fluid change could rectify the issue.
Kaber is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-24-2018, 12:18 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 242
You should try going to a different dealership for a second opinion or contact Mercedes, maybe they can prove some insight?
HDGFND is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 09-24-2018, 03:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 8
While I doubt that a vehicle with that mileage has any serious issues, it could very well be the rear differential. Did you not get a service book, which shows what has been done on it so far?
Veera is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-28-2018, 02:54 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 242
Quote:
Originally Posted by Crow View Post
Just purchased a CPO '16 MB GLE 350 with 21k mi. One of my observations is a whine noticed best from the back seat. Seems to be a transmission-related noise as the noise changes with gearshifts and not road speed. Is this a normal 'feature' of the GLE 350 as my service department suggests or is it a known problem or is my problem unique? Suggestions?
seeing that its been about a month since you posted this let us know if you found a resolution as yet. It might help other owners going through the same issue.
HDGFND is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mercedes GLE Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome